ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η επιλογή των σωστών τροφών στη διατροφή σας αποτελεί σημαντικό παράγοντα για υγιή δόντια και καλή στοματική υγεία. Η εφαρμογή καλών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά και στους εφήβους μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα ευεργετική, έτσι ώστε να αποκτήσουν  καλές διατροφικές επιλογές και συνήθειες για όλη τους τη ζωή.

Πως η διατροφή επηρεάζει τη στοματική υγεία ;

Το φαγητό που τρωμε έρχεται σε επαφή με τα μικρόβια και τα βακτήρια που διαβιούν στο στόμα. Αν δεν βουρτσίζετε τα δόντια σας, η πλάκα θα εγκατασταθεί σ’αυτά.

Όταν η πλάκα συνδυαστεί με τα σάκχαρα των διαφόρων τροφών και ποτών  παράγεται οξύ το οποίο διαλύει την αδαμαντίνη των δοντιών και τελικά προκαλείται τερηδόνα. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Οδοντιατρική Ομοσπονδία τα οξέα διαβρώνουν τα δόντια για 20 λεπτά ή και περισσότερο.


Οδηγίες Υγιεινής

  • Πίνετε άφθονο νερό.
  • Τρωτε ποικιλία υγιεινών τροφών από τις πέντε βασικές ομάδες.
  • Αποφεύγετε τα σνακ μεταξύ των γευμάτων.
  • Περιορίστε τα σνακ και τα ποτά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης.
  • Βουρτσίζετε τα δόντια σας δυο φορές τη μέρα.
  • Να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας για έλεγχο κάθε έξι μήνες.


Η υγιεινή τροφή και η αποφυγή σνακ και ποτών με μεγάλη περιεκτικότητα ζάχαρης είναι ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε τα σφραγίσματα.
Μια καλή οδοντιατρική δίαιτα είναι βασική για τη διατήρηση υγιών δοντιών και ούλων. Η πλάκα απομακρύνεται με το βούρτσισμα και το οδοντικό νήμα και ο οδοντίατρος σας μπορεί να εντοπίσει οποιαδήποτε πρώιμη τερηδόνα.

Περνώντας ένα απόγευμα  τρώγοντας γλειφιτζούρια ή σκληρές καραμέλες, θα κάνετε περισσότερη ζημιά στα δόντια σας από το να φάτε μια ολόκληρη σοκολάτα με μιας. Τα κολλώδη γλυκά τείνουν να προσκολλούνται στα δόντια σας και συνδυαζόμενα με τα βακτήρια του στόματος παράγουν οξέα που διαβρώνουν και καταστρέφουν την αδαμαντίνη των δοντιών.
Μερικοί πόνοι είναι φυσικοί άλλοι είναι ψυχικοί.
Ο πονόδοντος είναι και τα δυο!

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Η Οδοντιατρική Κλινική ιδρύθηκε από τον Δρ. Πάμπο Επαμεινώνδα στη Λεμεσό Κύπρου. Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και αποστείρωσης και την υψηλότερη υγιεινή καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα ... About P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Αγίας Ζώνης 30Α
3027 Λεμεσός Κύπρος

Tel: +357 25 36 16 16
Fax: +357 25 87 88 87
info@lemesosdental.com Send instant message

Web design in Cyprus by Braincache™.