ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΔΟΝΤΙΑ

Λίγους μήνες μετά τη γέννηση αρχίζει η ανατολή των δοντιών με συμπτώματα που επηρεάζουν τη φυσιολογική συμπεριφορά του μωρού. Συμπεριλαμβάνουν ερεθισμό ουλών, ερυθρότητα, μερικές φορές πυρετό και αϋπνία, αλλά πάντα δάγκωμα ή τρίξιμο με σκοπό να σταματήσει ο πόνος και η δυσφορία. Από τους έξι μήνες μέχρι τον ένα χρόνο τα 8 μπροστινά δόντια ανατέλλουν στο στόμα του μωρού. Όλα τα υπόλοιπα δόντια θα ανατείλουν μέχρι την ηλικία των 2 χρόνων μέχρι να ανατείλουν συνολικά 20 παιδικά δόντια.


Όλα αυτά τα δόντια θα χαθούν κατά τη διάρκεια της ανατολής των μόνιμων δοντιών τα οποία είναι 32. Η ανατολή των μόνιμων δοντιών αρχίζει περίπου στην ηλικία των έξι και ολοκληρώνεται γύρω στα δεκατρία με δεκατέσσερα εκτός του τρίτου γομφίου που ονομάζεται και φρονιμίτης και ο οποίος ανατέλλει μεταξύ 17 και 22 χρόνων.


P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Η Οδοντιατρική Κλινική ιδρύθηκε από τον Δρ. Πάμπο Επαμεινώνδα στη Λεμεσό Κύπρου. Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και αποστείρωσης και την υψηλότερη υγιεινή καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα ... About P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Αγίας Ζώνης 30Α
3027 Λεμεσός Κύπρος

Tel: +357 25 36 16 16
Fax: +357 25 87 88 87
info@lemesosdental.com Send instant message

Web design in Cyprus by Braincache™.