ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΓΕΦΥΡΕΣ

Τι είναι η γέφυρα;

Γέφυρα είναι η οδοντική συσκευή που αντικαθιστά ένα ή περισσότερα φυσικά ελλείποντα δόντια και γεφυρώνει το διάστημα μεταξύ δυο δοντιών. Οι ακίνητες γέφυρες συγκολλούνται μόνιμα στη θέση τους πάνω στα οδοντικά στηρίγματα – δηλαδή τα ακραία δόντια που ορίζουν το διάστημα. Σε αντίθεση με τις κινητές μερικές οδοντοστοιχίες, η ακίνητη γέφυρα δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τον ασθενή. Μια ακίνητη γέφυρα αποτελεί συσκευή που απαρτίζεται τυπικά από 3 στοιχεία. – Ένα τεχνητό δόντι ενωμένο μεταξύ δυο στεφάνων (βλέπε διάγραμμα) οι οποίες προσκολλούνται στα οδοντικά στηρίγματα.


Ποιος πρέπει να κάνει μια γέφυρα;

Αν σας λείπουν οποιαδήποτε δόντια και θέλετε να έχετε μια καλή στοματική υγιεινή τότε είστε ιδανικός υποψήφιος για μια γέφυρα. Η γέφυρα είναι η πιο φυσική επιλογή για να συμπληρώσετε στο στόμα το κενό που προκλήθηκε από τα ελλείποντα δόντια. Το διάστημα αυτό οδηγεί τα ακραία δόντια να μετακινηθούν από τη θέση τους με αποτέλεσμα να καθίστανται πιο ευάλωτα στην οδοντική τερηδόνα και την περιοδοντική νόσο, κάτι που θα προκαλέσει περαιτέρω απώλεια δοντιών.

Οι ακίνητες γέφυρες όχι μόνο διορθώνουν μια διαταραγμένη σύγκλειση, βελτιώνουν τη μασητική ικανότητα και ομιλία, αλλά συνάμα προστατεύουν την εμφάνιση σας προλαμβάνοντας την κατάρρευση των χαρακτηριστικών του προσώπου, κάτι που μπορεί να προκαλέσει πρόωρες ρυτίδες και γήρανση.

Πώς θα φροντίζω μια γέφυρα που έχω στο στόμα;

Έχοντας μια γέφυρα είναι πολύ σημαντικό να βουρτσίζειτε τα δόντια, να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και να επισκέπτεστε τον οδοντίατρο σας τακτικά για έλεγχο. Αν δεν ελέγχετε τη συσσώρευση τροφών και πλάκας (γεμάτη βακτηρίδια και οξέα), τα δόντια και τα ούλα θα μολυνθούν απαιτώντας περαιτέρω θεραπεία και έχοντας ως αποτέλεσμα πιθανή απώλεια της γέφυρας. Ο οδοντίατρος θα σας συστήσει να χρησιμοποιείτε μεσοδόντια βουρτσάκια που βοηθούν στην απομάκρυνση των βακτηρίων από δύσκολα σημεία.

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Η Οδοντιατρική Κλινική ιδρύθηκε από τον Δρ. Πάμπο Επαμεινώνδα στη Λεμεσό Κύπρου. Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και αποστείρωσης και την υψηλότερη υγιεινή καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα ... About P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Αγίας Ζώνης 30Α
3027 Λεμεσός Κύπρος

Tel: +357 25 36 16 16
Fax: +357 25 87 88 87
info@lemesosdental.com Send instant message

Web design in Cyprus by Braincache™. Content Management System: BCache v1.2