ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Συνηθη ορθοδοντικα προβληματα


ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟΣ
Μια δυσαρμονία μεταξύ του μεγέθους δοντιών και γνάθου συνεπάγεται συνωστισμό και ανώμαλη θέση δοντιών. Τα δόντια φαίνονται αισθητικά άσχημα και καθαρίζονται πολύ δύσκολα.
Σε κάποιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η εξαγωγή δοντιών για παροχή του απαραίτητου χώρου για την ευθείαση των υπόλοιπων δοντιών με σταθερότητα και αρμονία.

ΑΡΑΙΟΔΟΝΤΙΑ

Τα διάκενα προκύπτουν από τη δυσαρμονία μεταξύ μεγέθους δοντιών και γνάθου ή από ανώμαλη γλωσσική πίεση. Τα δόντια φαίνονται αισθητικά άσχημα και μπορούν να προκαλούν πρόβλημα στην ομιλία.
Η ανώμαλη γλωσσική λειτουργία πρέπει να εξαλειφθεί για να μην υποτροπιάσει αργότερα.

ΠΡΟΓΝΑΘΙΣΜΟΣ ΑΝΩ ΓΝΑΘΟΥ
Η άνω γνάθος είναι πολύ πιο μπροστά από την κάτω. Σε σοβαρές περιπτώσεις το κάτω χείλος μπορεί να μπαίνει πίσω από τα άνω μπροστινά δόντια σπρώχνοντας τα πιο μπροστά και χειροτερεύοντας το πρόβλημα. Σε πολύ σοβαρά περιστατικά ειδικά εάν η ανάπτυξη έχει ολοκληρωθεί, η χειρουργική γνάθου μπορεί να είναι απαραίτητη για τη διόρθωση του προβλήματος.

ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ

Η κάτω γνάθος είναι πιο μπροστά σε σχέση με την άνω οδηγώντας σε πρόσθια σταυροειδή σύγκλειση.Μια σταυροειδής σύγκλειση είναι αντιαισθητική και προκαλεί άνιση φθορά των προσθίων δοντιών και προβλήματα στην κροταφογναθική άρθρωση.


ΒΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ

Τα άνω και/ή κάτω μπροστινά δόντια υπερεκφύονται και δημιουργούν υπερσύγκλειση. Σε σοβαρές περιπτώσεις τα άνω δόντια καλύπτουν πλήρως τα κάτω.Προκαλείται σοβαρή αποτριβή των μπροστινών δοντιών και βλάβη στα ούλα πίσω από τα άνω μπροστινά δόντια λόγω δαγκώματος.Συχνά η σύγκλειση αυτή προκαλεί προβλήματα στην κροταφογναθική άρθρωση.

ΑΝΕΩΓΜΕΝΗ ΔΗΞΗ

Η ανεωγμένη δήξη υπάρχει όταν τα απέναντι δόντια δεν συναντώνται στη σύγκλειση.Δημιουργείται πρόβλημα στο μάσημα και σοβαρή αποτριβή των δοντιών που έρχονται σε επαφή. Είναι πολύ αντιαισθητικό και συνοδεύεται με προβλήματα ομιλίας. Επίσης συχνά δημιουργεί ανώμαλη συμπεριφορά της γλώσσας που τείνει να σπρώχνει προς τα έξω, γι'αυτό και πρέπει να διορθώνεται, αλλιώς ακόμα και μετά από θεραπεία μπορεί να υποτροπιάσει.Ο θηλασμός του αντίχειρα (ή των δακτύλων) προκαλεί τοπική παραμόρφωση στα δόντια και στο οστό της γνάθου δημιούργοντας ανεωγμένη δήξη.

ΟΠΙΣΘΙΑ ΣΤΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΣΥΓΚΛΕΙΣΗ

Όταν η άνω γνάθος είναι πολύ στενή τότε η κάτω γνάθος συνήθως μετακινείται στη μια μεριά επιτρέποντας στα πίσω δόντια να μπλοκαριστούν. Έτσι δημιουργείται η οπίσθια σταυροειδής σύγκλειση.Προκαλεί άνιση αποτριβή των δοντιών καθώς και πρόβλημα στη κροταφογναθική άρθρωση. Η ορθοδοντική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση ακίνητης ή κινητής συσκευής διευρύνοντας την άνω γνάθο. Όταν η άνω γνάθος ανοίξει η κάτω κλείνει φυσιολογικά.

ΕΛΛΕΙΠΟΝΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Είναι αντιαισθητική κατάσταση ιδίως όταν παρατηρείται στην πρόσθια περιοχή. Τα απέναντι και τα διπλανά δόντια γέρνουν προς τους κενούς χώρους δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα.Η ορθοδοντική θεραπεία επαναφέρει τα δόντια στη σωστή τους θέση δίνοντας τη δυνατότητα να τοποθετηθούν τεχνητά δόντια.

ΕΓΚΛΕΙΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Τα έγκλειστα δόντια δεν έχουν συνήθως αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν.

Η ορθοδοντική θεραπεία δημιουργεί το χώρο που θα επιτρέψει την ανατολή τους.ΕΚΤΟΠΑ ΔΟΝΤΙΑ

Είναι τα δόντια που αναπτύχθηκαν σε λάθος θέση.Στις πλείστες περιπτώσεις μπορούν να μετακινηθούν στη θέση τους με ορθοδοντική θεραπεία.Αρχικά το έκτοπο δόντι αποκαλύπτεται χειρουργικά και με σιδεράκια, ελατήρια και άλλα εξαρτήματα μετακινείται στη θέση του.

Αρχικά το έκτοπο δόντι αποκαλύπτεται χειρουργικά και με σιδεράκια, ελατήρια και άλλα εξαρτήματα μετακινείται στη θέση του.

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Η Οδοντιατρική Κλινική ιδρύθηκε από τον Δρ. Πάμπο Επαμεινώνδα στη Λεμεσό Κύπρου. Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και αποστείρωσης και την υψηλότερη υγιεινή καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα ... About P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Αγίας Ζώνης 30Α
3027 Λεμεσός Κύπρος

Tel: +357 25 36 16 16
Fax: +357 25 87 88 87
info@lemesosdental.com Send instant message

Web design in Cyprus by Braincache™. Content Management System: BCache v1.2