ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Πρωτη επισκεψη

Στην πρώτη επίσκεψη δεν βάζουμε ποτέ σιδεράκια. Ο κύριος στόχος είναι να κατανοήσουμε το λόγο που σας οδήγησε σε μας. Προχωράμε στην κλινική εξέταση του στόματος ώστε να ακολουθήσει μια γενική ενημέρωση που αφορά τα δόντια και τις γνάθους.

Εάν υπάρχει ανάγκη ορθοδοντικής θεραπείας και ο ασθενής βρίσκεται στον ιδανικό χρόνο έναρξης για τη θεραπεία, ακολουθεί η λήψη των διαγνωστικών στοιχείων. Τα στοιχεία αυτά είναι απαραίτητα για να γίνει σε επόμενο στάδιο η λεπτομερής μελέτη της καθε περίπτωσης, η ακριβής διάγνωση και η δημιουργία ενός εξατομικευμένου σχεδίου θεραπείας.

Διαγνωστικα στοιχεία αποτελουν τη λήψη αποτυπωμάτων του στόματος, ενδοστοματικων/εξωστοματικων φωτογραφιων και την εντολή για λήψη των αναγκαίων ακτινογραφιών (Σε περίπτωση που ήδη υπάρχει κάποια ακτινογραφία, καλό είναι να τη φέρετε μαζί σας στο πρώτο ραντεβού).

Πρέπει να γίνουν εξαγωγές δοντιών στα πλαίσια μιας ορθοδοντικής θεραπείας;

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας είναι δυνατόν να χρειαστούν εξαγωγές κάποιων παιδικών δοντιών, όταν αυτά παραμένουν περισσότερο από τη φυσιολογική ηλικία στο στόμα. Οι εξαγωγές ή όχι μόνιμων δοντιών είναι μια σοβαρότατη απόφαση, που πρέπει να πάρει ο ορθοδοντικός, όταν διαπιστώνεται δυσαναλογία μεγέθους δοντιών και γνάθων ή όταν οι εξαγωγές επιβάλλονται από την σκελετική διάπλαση του προσώπου.

Ο χρόνος της εξαγωγής και το είδος των δοντιών, που θα εξαχθούν ορίζονται μόνον από τον ορθοδοντικό, ο οποίος φέρει και την ευθύνη της απόφασής του.

Συγκρατητικοί Μηχανισμοί

Μετά την ολοκλήρωση της ορθοδοντικής θεραπείας και την αφαίρεση των ορθοδοντικών μηχανισμών είναι απαραίτητη η διατήρηση του αποτελέσματος πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται με τους κινητούς ή ακίνητους συγκρατητικούς μηχανισμούς. Η συνέπεια του ασθενή στη φάση αυτή είναι καθοριστική γιατί διασφαλίζει τη θεραπεία από πιθανές υποτροπές.

Μικροεμφυτεύματα

Προκειμένου να γίνουν οι μετακινήσεις των δοντιών κατά την ορθοδοντική θεραπεία χρειάζεται 'στήριξη'. Κάπου δηλαδή πρέπει να στηριχτούμε προκειμένου να 'ωθήσουμε' τα δόντια. Αυτήν την στήριξη την εξασφαλίζουμε άλλοτε από τα υπόλοιπα δόντια της γνάθου, άλλοτε απο τα δόντια της αντίθετης γνάθου, ή ακόμα και με μηχανισμούς έξω από το στόμα (πχ το εξωστοματικό που στηριζόμαστε ουσιαστικά στον αυχένα).

Την τελευταία εξέλιξη στον τομέα της Ορθοδοντικής αποτελούν τα μικροεμφυτεύματα τα οποία προσφέρουν ένα μηχανισμό προσωρινής στήριξης (Temporary Anchorage Devices).

Τα εμφυτεύματα αυτά που αναπτύχθηκαν με βάση την εμπειρία από την Γενική Οδοντιατρική και Γναθοχειρουργική, είναι μικρές βίδες που εφαρμόζονται στο οστό με τοπική αναισθησία, λιγότερη από αυτή που απαιτείται για ένα σφράγισμα. Τοποθετούνται, λοιπόν, σε θέση που μας εξυπηρετεί ώστε να επιτευχθεί η απαραίτητη μετακίνηση και μετά αφαιρούνται. Η αφαίρεση δεν απαιτεί καν αναισθησία.Είναι σχετικά πολύ μικρά, με μήκος μερικών χιλιοστών και μπορούν να τοποθετηθούν ακόμα και μεταξύ των δοντιών στην πλευρά του χείλους ή και στην πλευρά της υπερώας.

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Η Οδοντιατρική Κλινική ιδρύθηκε από τον Δρ. Πάμπο Επαμεινώνδα στη Λεμεσό Κύπρου. Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και αποστείρωσης και την υψηλότερη υγιεινή καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα ... About P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Αγίας Ζώνης 30Α
3027 Λεμεσός Κύπρος

Tel: +357 25 36 16 16
Fax: +357 25 87 88 87
info@lemesosdental.com Send instant message

Web design in Cyprus by Braincache™. Content Management System: BCache v1.2