XEIΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ


Το οδοντικό εμφύτευμα είναι ένα τεχνητό υποκατάστατο της ρίζας του δοντιού και χρησιμοποιείται στην προσθετική οδοντιατρική.
Υπάρχουν αρκετοί τύποι εμφυτευμάτων τα πιο γνωστά, αποδεκτά και επιτυχημένα είναι τα οστεοενσωματούμενα. Η οστεοενσωμάτωση  είναι η άμεση και λειτουργική σύνδεση μεταξύ του ζωντανού οστού και της επιφάνειας του εμφυτεύματος που συνήθως είναι από τιτάνιο.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι μόνιμες οδοντικές αποκαταστάσεις. Στηρίζουν στεφάνη, γέφυρα ή οδοντοστοιχία όπως οι ρίζες των φυσικών δοντιών. Πολλοί οδοντίατροι θεωρούν τα εμφυτεύματα ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της οδοντιατρικής, αφού πράγματι είναι «το καλύτερο πράγμα μετά τα φυσικά μας δόντια». Τα εμφυτεύματα σε αντίθεση με τις γέφυρες ή τις οδοντοστοιχίες πράγματι στηρίζονται κατευθείαν στο κόκαλο της γνάθου μας.

Οι προσθετικές εργασίες που τοποθετούνται πάνω στα εμφυτεύματα προσφέρουν μεγάλη σταθερότητα και πολύ αποτελεσματικό μάσημα, ομιλία και ένα όμορφο χαμόγελο.

Τα εμφυτεύματα βοηθούν ακόμη στη μη απώλεια ενός δοντιού αφού δεν θυσιάζουμε τα παρακείμενα τροχίζοντας τα για να γίνει γέφυρα. Δεν επηρεάζουν δηλαδή καθόλου
διπλανά από τα εμφυτεύματα δόντια.

Τα εμφυτεύματα έχουν τόσο φυσική εμφάνιση και αίσθηση που θα ξεχάσετε ότι έχετε χάσει κάποια δόντια. Είναι καλύτερη λύση για οποιαδήποτε έλλειψη δοντιού, σε σχέση με τη μερική προσθετική.

Ο ιδανικός υποψήφιος για τοποθέτηση εμφυτεύματος πρέπει να έχει γενικά καλή  στοματική υγεία, αρκετό οστό στη γνάθο για στήριξη του εμφυτεύματος και κυρίως με υγιή ούλα χωρίς παροδοντική νόσο.

Η διαδικασία είναι μια ομαδική προσπάθεια του οδοντίατρου και του γναθοπροσωποχειρούργου.  Μετά από μελέτη θα συζητήσει μαζί σας ώστε να αποφασιστεί το θεραπευτικό σχήμα, αριθμός, θέση, είδος εμφυτεύματος ανάλογα με τις ανάγκες του στόματος σας.

Πρώτα το εμφύτευμα που μοιάζει με κυλινδρική βίδα τοποθετείται στη γνάθο. Για τους επόμενους τρεις μήνες αφήνεται να ενωθεί με το οστό, δηλαδή να οστεοενσωματωθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ένα προσωρινό υποκατάστατο μπορεί να τοποθετηθεί κυρίως για αισθητικούς λόγους.Μετά από τη χρονική αυτή περίοδο ο γναθοπροσωποχειρούργος αποκαλύπτει το εμφύτευμα και βιδώνει την επέκταση. Ένας μικρός μεταλλικός άξονας συμπληρώνει το οικοδόμημα πάνω στο οποίο το νέο τεχνητό δόντι θα τοποθετηθεί.

Υπάρχουν ορισμένοι τύποι εμφυτευμάτων που δεν χρειάζονται το δεύτερο στάδιο, καθώς έχουν από την αρχή τον ενδοστοματικό άξονα.Τελικά μια στεφάνη κατασκευάζεται από τον οδοντίατρο σας και προσκολλάται στον άξονα. Σε πολύ λίγο χρόνο θα αποκτήσουν εκπληκτική εμφάνιση και θα χρησιμοποιούνται στην μάσηση και ομιλία χωρίς δυσκολία. Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν πολύ φυσική εμφάνιση.Αν σας λείπουν αρκετά δόντια, τα εμφυτεύματα στηρίζουν τη γέφυρα που τα αντικαθιστά. Τα εμφυτεύματα αποκαθιστούν τα δόντια και τμήμα της ρίζας τους.


Αν σας λείπουν όλα τα δόντια τα εμφυτεύματα μπορούν να στηρίξουν ολική γέφυρα πέταλο ή ολική οδοντοστοιχία.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ


Όπως ξέρετε, τα φυσικά σας δόντια απαιτούν συνεχή φροντίδα στο σπίτι και τακτικούς επανέλεγχους στον οδοντίατρο. Τα οδοντικά εμφυτεύματα όπως και τα δικά σας δόντια απαιτούν την ίδια φροντίδα ώστε να διατηρηθούν καθαρά χωρίς πλάκα, με καλό βούρτσισμα, οδοντικό νήμα και μεσοδόντια βουρτσάκια.
Περιοδικοί επανέλεγχοι πρέπει να γίνονται για αξιολόγηση των ούλων, του κοκάλου και του εμφυτεύματος, ώστε να παραμένουν υγιή και λειτουργικά.

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Η Οδοντιατρική Κλινική ιδρύθηκε από τον Δρ. Πάμπο Επαμεινώνδα στη Λεμεσό Κύπρου. Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και αποστείρωσης και την υψηλότερη υγιεινή καλύπτουμε ένα μεγάλο φάσμα ... About P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

P.E. Lemesos Dental Clinic Ltd.

Αγίας Ζώνης 30Α


select content_gr from dictionary where content_en='3027 Lemesos